maanantai 8. joulukuuta 2014

KANELIJUUSTOKAKKU






Viime postauksessa kerroin, miten mun itsenäisyyspäivä hurahti tavaroita karsiessa. Ehtisin kuitenkin aamulla väsätä tosi herkullisen juustokakun perheelleni! Sen täytteeseen tuli vanilijavaahtoa, joka sai tietysti kakusta ihanan ilmavan ja tosi kevyen tuntuisen suussa. Itselläni oli käytössä vain 30cm:n vuoka, joten sen takia kakku näyttää vähän matalalta. Jos laittaa pienempään vuokaan (20cm) niin pitäisi tulla nätimmän näköinen. Maku oli kuitenkin tärkein ja se olikin aivan mainio. Tuota kakkua olisi voinut syödä vaikka kuinka!

Tässä vielä nopeat ja mielestäni aika yksinkertaiset ohjeet, jotka bongasin Pirkka-lehdestä:

puoli pakettia Bastogne keksejä
50g voita
180g maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl siirappia
2tl kanelia
2tl vanilijasokeria
4 liivatelehteä
1-2rkl kermalikööriä, kahvilikööriä tai vettä
1 tlk Flora Vanilla vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

1. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuuan pohjalle (halk. 20cm). Laita jääkaappiin odottamaan.

2. Liuota liivatteita kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vanilijasokeri keskenään. Vaahdota toisessa astiassa vanilijakastike.

3.Liuota liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa likööriä tai vettä ja anna jäähtyä hetki. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää vanilijavaahto varovasti sekoittaen.

4. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti